Invisalign®

Invisalign terapija predstavlja revoluciju u ortodonciji gdje su standardne bravice zamijenjene prozirnim udlagama rađenim upravo po Vama.

Najsofisticiranija tehnologija omogućuje doktoru prikaz 3D virtualnih modela pomoću kojih se izrađuje precizan plan terapije u kojem su uključene sve faze promjena pozicije zuba te prikaz konačnog očekivanog rezultata po završetku terapije. Prema detaljnom vremenskom planu terapije izrađuje se određeni broj udlaga koje se mijenjaju svakih 1-2 tjedna, pri čemu pomiču zube i djeluju na njih horizontalnom i vertikalnom silom. Udlage su prozirne što im daje veliku estetsku prednost, a za postizanje najboljih rezultata preporuča se nositi ih 20 do 22h na dan.

ZAŠTO INVISALIGN?

  • Gotovo nevidljiv
  • Može se skinuti – imate li bitan sastanak aparatić Vam više ne predstavlja problem
  • Zahtijeva manje posjeta ortodontu
  • Održavanje oralne higijene je bezbrižno jer aparat skinete i operete zube
  • Kompjuterska 3D animacija tijeka terapije i konačnog rezultata prije samog početka terapije

Prozirne plastične folije u raznim oblicima koristile su se u stomatologiji i prije Invisaligna. Susrećemo ih kao udlage protiv bruksizma ili kao mobilne retainere, a svoju primjenu imaju i kao udlage za izbjeljivanje zubi kod kuće.

Međutim, tek odnedavno imaju aktivnu primjenu u ortodontskoj terapiji. Početak tog novog trenda u ortodonciji zahvaljujemo upravo brendu Invisalign, prvom prozirnom aparatiću na svijetu.

Sustav udlaga radi se individualno za svakog pacijenta prema planu terapije koji se u Invisalign terapiji naziva Clincheck. Pacijent dobiva personalizirani paket sa svojim podacima i udlagama, a koje pristaju samo njemu.

Na određenim zubima nalaze se malene izbočine (izvorno“attachment“ ) koje pritiskom udlage na to mjesto pomiču zub i mijenjaju zagriz.

Invisalign je prvi globalni brend za clear alignere koji je ujedinio više od 11 milijuna osmijeha.

Invisalign osim odraslih mogu nositi i djeca i tinejdžeri te terapiju mogu započeti ranije nego što bi započeli sa fiksnom napravom.

Invisalign terapija omogućuje nam da tretiramo gotovo sve ortodontske anomalije te su svi pacijenti potencijalni kandidati za ovu vrstu terapije. Ako je potrebno, iskusni specijalisti ortodoncije kombiniraju Invisalign s ostalim ortodontskim tehnikama kako bi riješili i najsloženije anomalije u najkraćem mogućem roku.

TERAPIJA INVISALIGN KORAK PO KORAK

  1. Skeniranje zubi
  2. Fotografiranje zubi i osmijeha
  3. Planiranje terapije i izrada clinchecka
  4. Izraza individualiziranih invisalign udlaga
  5. Postavljanje attachmenta i predaja folija

CERTIFICIRANI INVISALIGN PROVIDER

Novi pacijenti mogu potpuno besplatno bilo koji dan dogovoriti prvi pregled i konzultaciju s našom specijalisticom ortodoncije dr. Vedranom !

Ostale usluge